welcome

Monday, 25 April 2011

lelaki tak suka bila

Salam pertemuan kembali. Korang semua sihat tak? Lama luncai tak update entri baru kat blog ni. Sibuk dengan Urusan Seri Paduka Baginda..hehe. Walaupun tak ada entri baru korang tapi tetap jenguk blog luncai. Thanks tau. Okeh kali ni luncai nak share pasal perkara yang lelaki rimas dan tak suka. Isu ni agak panas.. Jom semua blogger kita baca entri ni

1. Lelaki sangat tak suka kalau perempuan yang over sensitive. Buat sikit, dah nak menangis. Buat sikit, dah nak merajuk. Perempuan kena faham, mostly lelaki sangat suka bergurau senda. Memang sometimes gurauan lelaki tu melebih-lebih. Payah lah kalau sikit-sikit nak menangis, sikit-sikit nak merajuk. Jangan sampai satu tahap, lelaki buat bodoh je.

2. Lelaki tak suka kalau perempuan asyik nak compare dia dengan ex boyfriends. Especially kalau bab wang ringgit. Sebab faham-faham lah, lelaki ni pantang di cabar. Kalau asyik nak tunjuk barang-barang yang ex boyfriend bagi sampai dia kena bagi more than that, mula-mula memang boleh bagi tapi lama-lama mesti lelaki akan menyampah dan suruh couple balik dengan ex boyfriend tu. Cuba kalau lelaki buat benda yang sama dekat perempuan, mesti melenting kan kan? Bersyukurlah wahai perempuan-perempuan sekalian.

3. Lelaki tak suka perempuan yang all the time nak berkepit. Kena faham, lelaki ni kan simple. Lelaki mana larat nak layan girlfriend 24/7. Nak message taknak berhenti, nak bergayut tiap masa. Bosan bosan bosan. Sebab tu banyak kes bila boyfriend tak reply message terus nak merajuk. Err, tapi kalau dah selalu sangat tak reply memang wajib marah ahhh.

4. Lelaki tak suka kalau perempuan mengata kawan sendiri depan dia, sebab akan nampak sangat bodoh. Lelaki ni open minded tapi kalau bab kawan, sangat prihatin. Sebab tu most of them lagi pentingkan kawan-kawan dari girlfriend sendiri. So, bila perempuan memburuk-burukkan kawan sendiri kat depan your boyfriend, mesti dia akan ada negative perception about you.

5. Lelaki tak suka perempuan yang panas baran. Nak nak lagi kalau lelaki tu jenis yang abang macho. Kalau marah dia dengan suara yang tinggi, confirm ah lelaki reject. Wahai perempuan, ingat! Korang kena respect lelaki sebab adalah pemimpin. Tak perlu la nak control kaum lelaki pulak.

6. Lelaki memang tak suka perempuan yang jenis mengungkit. Especially kalau girlfriend sendiri nak mengungkit benda-benda lama, apa yang dia pernah buat, apa yang dia sacrifice. Memang, perempuan rasa macam just nak ingatkan lelaki instead of mengungkit tapi cara tu kadang-kadang tak kena. Jangan sampai si boyfriend bosan dan end up dengan bergaduh.

7. Lelaki tak suka perempuan yang ego, yang susah nak mengaku silap sendiri. Kalau boleh nak letak semua kesalahan tu kat lelaki. Memang buat si boyfriend panas hati ahhh, especially kalau dah memang tu salah si girlfriend tapi taknak mengaku. Siap tuduh-tuduh si boyfriend lagi. Kita kena faham, lelaki ni dah lah memang ego. Kalau perempuan ego jugak memang susah lahhh. Api kan tak boleh dengan api.

8. Lelaki tak suka perempuan berleter dan kuat jealous yea. Especially kalau berleter pasal benda yang remeh temeh. Contohnya kalau lambat 3 minit, dah nak berleter sampai satu hari. Lepas tu mengungkit lagi. Lepas tu, kalau dah berleter mestilah muka kerut-kerut. Tak yah lah, tak comel. Er er, tapi kena jugak berleter in certain situation. Haha. Bab jealous lagi tak payah cerita. Lelaki akan rimas bila in everything perempuan nak syak wasangka dengan dia.

9. Lelaki tak suka perempuan yang dependant on people. Semua benda nak harap orang yang tolong. Kalau boleh nak makan pun, nak kena si boyfriend yang suapkan. okeh okeh, contoh melampau. Tapi memang lebih kurang lahhh. Sumpah lah menyampah. Tapi luncai pelik jugak sebab ada boyfriend yang sanggup pegangkan handbeg untuk si girlfriend, macam lah berat sangat.

10. Lelaki tak suka perempuan yang terlalu nak tahu apa yang lelaki buat. Busy body lah senang cerita. Yang jenis kalau boleh setiap masa si boyfriend kena report dia nak pergi mana, nak buat apa. Yang kalau boleh nak check everything about the boyfriend. Kawan dengan siapa, nak check wall facebook lagi, jangan ada comment perempuan lain. Nak check inbox setiap hari. Semua benda ahh nak check. Konon detail lahh. Padahal diri sendiri pun lebih kurang je. Rimas rimas.

p/s: luncai mintak maaf kalau ada yang tak suka dan melenting dengan entri ni. Sharing is Caring. :)

No comments:

Post a Comment