welcome

Monday, 28 March 2011

yuran smach

assalamualaikum dan selamat petang.,,

perhatian kepada semua rakan2ku , kelas pembuatan tahun 1.,, jika anda belum membuat pembayaran yuran smach, sila buat ppembayaran pada mana2 MT atau exco smach.,,

anda juga boleh membuat pembayaran pada saya ( Sdr mohd Hafizi Bin Zamri ) pada hari esok, selasa 29 mac 20111.,,

segala respon dari pihak anda, saya ucapkan ribuan terima kasih.,,

Sunday, 27 March 2011

Pertukaran / Pertukaran

asslamualaikum dan selamat sejahtera.,,
salam 1Malaysia.,,

disini saya ingin memberitahu bahawa tajuk / tittle blog saya bukan lagi seperti dulu iaitu memo kelas.,,blog ini akan saya 'general'kan seperti mana blog2 yang lain.,, akan tetapi.,, blog ini juga akan memaparkan memo kelas seperti biasa.,,

segala post didalam blog ini bukan terhad kepada memo2 samada mengenai kelas atau pon mengenai UMP.,, malah blog ini juga akan menyajikan segala isi hati dan buah fikiran disamping menyampaikan maklumat2 yang berinovasi dan terkini.,,

General blog ini ialah blog ini akan lebih terbuka dan akan memberitakan segaa perkara2 seperti politik.,, ekonomi.,, masyarakat.,, keluarga.,, kesihatan.,, sukan.,, dalam dan luar negeri DLL.,,

terima kasih.,,

Saturday, 26 March 2011

Pertandingan J-Robik Batu Pahat [Rakan Muda].mp4

Wednesday, 23 March 2011

penyelesaian.,,,

assalamualaikum dan selamat sejahtera.,,

terima kasih saya ucapkan kepada anda semua kerana sudi singgah sebentar dihalaman blog saya ini.,, apa yang saya ingin nyatakan disini , harap2 ianya tidak disalah tafsirkan.,, kerana saya khuatir dan bimbang jika ianya salah sangka , perkara ini tidak akan mencapai satu jalan penyelesaian sebaliknya merumitkan lagi masalah yang timbul.,,

hari ini ( khamis, 24 Mac 2011 ).,, disini saya ingin menyatakan bahawa saya menarik balik kenyataan saya semalam ( rabu, 23 Mac 2011 ), dimana kenyataan itu saya meminta untuk memulangkan semula barang kepunyaan saya.,,

saya dengan sukarela meletakkan diri saya dibawah iaitu dimana saya memohon sejuta kemaafan kepada semua pihak samada terlibat secara langsung atau tidak secara langsung dalam salah faham yang berlaku.,,

bukan kerana mahu minta maaf semata-mata dalam perkara ini supaya masalah ini dapat diselesaikan sebaliknya saya mahu mengalah kerana tidak mahu menjadikan persahabatan yang terjalin ini renggang dan lemah.,, saya terfikir : sebaik-baiknya perlulah aku mengalah supaya masalah ini dapat diselesaikan dengan mudah dan lancar tanpa merumitkan lagi keadaan.,,

mengenai salah faham yang berlaku.,, saya ingin menyatakan bahawa saya tidak menyalahkan saudara/ri sebaliknya saya menyatakan ianya hanyalah satu salah faham yang tidak dirancang.,, tiada perasaan marah , benci atau apa2 pun perasaan yang buruk saya kepada saudara/ri.,,

saya juga tidak memohon untuk saudara/ri memaafkan saya jika apa yang berlaku ini menguris hati dan perasaan saudara/ri.,, apa yang penting disini, saya tidak menyalahkan saudara/ri dan telah pun memaafkan saudara/ri diatas salah faham yang berlaku ( walaupun bukan salah saudara/ri )

saya berharap perkara ini tidak dipanjang-panjangkan jalan ceritanya dan kepada mereka2 yang tidak tahu mengenai perkara ini hendaklah merujuk kepada mereka yang lebih arif.,,


apa yang saya lakukan ini bukan lah mahu melenyapkan masalah ini semata-mata tetapi kerana :

1) masalah ini melibatkan hati dan perasaan manusia
saya percaya , tuhan maha pengampun lagi maha penyayang, DIA berhak mengampunkan dosa2 hambaNya.,, tetapi masalah ini melibatkan manusia.,, saya khuatir saya tidak sempat untuk memohon maaf dan mungkin tidak berpeluang untuk dimaafkan.,,

2) mencari jalan penyelesaian :
apa yang saya percaya, masalah walaupun masalah kecil ataupun besar, jika kita mengalah, masalah itu dapat diselesaikan dengan mudah dan tanpa mengguris hati mana2 pihak.,,

3) persahabatan :
bukan siapa pun, bukan tidak kenal, sahabat tetap sahabat.,, walaupun dilanda masalah, jalan penyelesaian sentiasa ada.,, saya tidak mahu satu masalah menlemahkan tali persahabatan.,,

sampai disini sahaja apa yang ingin saya.,,,

sekian , terima kasih,,

Thursday, 17 March 2011

kelas CAD Modeling

perhatian:
kelas CAD Modeling pada hari jumaat , 18hb mac , 9.00pg - 12tghari ditunda ke hari isnin , 28hb mac pada jam 6.ooptg - 9.00 mlm.,, tempat seperti biasa ok.,,
tQ.,,

Wednesday, 16 March 2011

kelas BI

esok kelas bi seperti biasa.,, esok perlu selesaikan tell me more.,, dan 1 lg.,, x silap.,, x de test.,, ok.,, tQ.,,

test CAD

perhatian kepada semua.,,
test cad modeling pada malam ini. jam 8.30 mlm bertempat di YDK 13.,,

p/s : good luck k.,,

Tuesday, 15 March 2011

terima kasih semua.,,

di kesempatan ini.,, aku nak ucapkan ribuan terima kasih kepada rakan yang telah wish brthday aku.,, pada umur yg ke-23 thun nie, aku juga nak mntak maaf jika slame nie aku ade wat salah kt korg secare terang2an @ secara maya.,, hrap korg smua sudi mmaafkan aku.,, hehehehee.,,

Monday, 14 March 2011

kelas BI x de

perhatian:
esok selasa 15hb, kelas bi tidak ade.,,
madam x sihat.,,
tlg bgtaw pada mmber yg lain ea.,,

p/s : smoge mdm cpt smbuh.,,

Sunday, 13 March 2011

english test

perhatian,,,,
esok selasa 15/03 test BI pada jam 2 ptg bertempat di CMLHS mini theatre,
ok.,, tQ.,,

anjakan kelas English

sepertimana yang anda semua tahu.,, kelas english pada hari selasa hendak dianjakkan dari jam 4-6ptg kepada jam 2-4ptg.,, tetapi tiada kelas kosong pada masa itu di blok x, y & z.,, disini, saya harap anda semua dapat membantu saya mencari kelas yang kosong untuk kelas english tersebut.,,
cadangan saya ialah saya akan tengok2 di blok w.,, harap disana ada kelas kosong.,,

Thursday, 10 March 2011

majlis bicara bersama MT Smach 2011/12

kepada Shahar dan danial :

Pada hari selasa ini 15/3/10 jam 8.30 malam akan diadakan satu majlis bicara bersama MT Smach 2011/12 di makmal fakulti.

harap anda berdua dapat menghadirkan diri bersama-sama saya pada majlis tersebut.,,

terima kasih.,,

SEKRETARIAT SMACH bg 2011/12

Perhatian semua...
Para pelajar fakulti pembuatan dan mekatronik yang berminat dijemput untuk menjadi SEKRETARIAT SMACH bg 2011/12...
Pelajar 2nd year yang berminat juga boleh memohon..
Tarikh tutup permohonan ialah pada 15/3/2011...
BORANG PERMOHONAN boleh didapati di pejabat fakulti.

assignment ODE

kepada rakan2ku BFF.,, sila hantar assignment ODE pada hari ini, jumaat, 11hb mac 2011.,,
sekian terima kasih.,,

Lawatan PM

‎12 MAC 2011 SABTU AKAN DIADAKAN LAWATAN PERDANA MENTERI MALAYSIA KE KAMPUS UMP PEKAN .JADI DIMINTA ANDA SEMUA UNTUK TURUN BERSAMA MENYAMBUT PM KITA.MAKANAN TENGAHARI DISEDIAKAN.DAN MASYARAKAT SEKITAR JUGA TURUT HADIR.DIMINTA UTK KE BUS STOP KOLEJ MASING2 JAM 8.30AM. SEBANYAK 50 BUAH BAS DISEDIAKAN.

p/s : kepada pelajar pembuatan dan mekatronik.,, jika anda berminat, sila bagi nama dan ID anda kepada saya.,,

terima kasih.,,

memo

saya akan post segala berita.,, memo.,, pengumuman dan sebagainya kepada semua rakan2 kelas supaya anda semua mendapat informasi2 dengan cepat dan mudah.,,

terima kasih.,,